18. 4. 2015.

Pismo Lenki - Ti si Univerzum.


Znaš... ti si odlučila da budeš svoja još dok si bila samo tačkica na onoj crno beloj fotografiji što stoji na frižideru. 

Čvrsto si držala ruke preko glave svaki put kada smo hteli da ti vidimo lice na ultrazvuku... Bila si dovoljno jaka da preguraš bolest svoje mame i da joj ne daš da te slomi. Bila si dovoljno svojeglava da nam pripremu za komplikovan porođaj sasečeš u korenu istog dana kad je započeta. Bila si dovoljno intuitivna da znaš da ti je tata stigao tu blizu da poljubi mamu, kao i svakog drugog dana i baš tog trenutka odlučiš da probušiš taj vodenjak. Na Veliki Petak. Sama ti rešila. Onako, frajerski.

Nisi me uplašila uopšte. Verujem da nisi ni htela. Taj dan je bio najmirniji dan koji sam doživela. Tog dana sam čekala odluke lekara kako će mi te dovesti na svet, ležeći na krevetu i gledajući u šareno prolećno nebo. Sama. U miru. Spokojna. Znala sam da se dešava velika stvar. Znala sam da na svet dolazi nešto veliko. Važno. Da dolaziš ti... naše svetlo. Takvo ti je i ime - Lenka. 

Sumrak je bio čaroban. Nebo je bilo purpurno. Osećala sam njegovo prisustvo i znala da je bio blizu i čekao te, zajedno sa mnom u mislima. Miran i spokojan. To je prva velika stvar koju si nam pružila  - da te sačekamo zajedno u potpunom osećaju blaženstva. 

Jednog dana ćeš biti sa svojim mužem kada prvi put ugleda vaše dete. Tada ćeš znati zašto si nam toliko važna. Znaćeš da ništa ne može da se uporedi sa osećajem i suzama koje tada doživite zajedno. To nisu one suze... To su suze koje same dođu i zauvek ostanu na vašim licima, urezane kao bore. Male reke sreće koje ćete zauvek osećati na obrazima.

Jednog dana ćeš prvi put držati svoje dete u naručju. I nećeš znati šta sa njim da radiš. Plašićeš se svakog pokreta ili grimase koju napravi. Oh, biće strašno! Užasno ćeš se plašiti dojenja. Molićeš boga da pupak otpadne a da ga ti nikada ni ne vidiš. Neće ti biti jasno kako ćeš uspeti da sve postigneš... Ali to naručje krcato malenim životom - to je sve što će ti život značiti. Zauvek.


Zato si tako Velika. Zato si tako Sjajna. Zato si Lenka. Zato si Univerzum. 

11 коментара:

  1. Prelepo, predivno, čarobno... Srećno vam bilo svima <3 <3 <3

    ОдговориИзбриши
  2. I ja zasuzih....predivno, divno,...cestitam od <3

    ОдговориИзбриши
  3. Dirljivo i duboko... Predivno. Još jednom, sve čestitke <3
    Jel treba reći da sam zaplakala? ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Prelepo! Podsetila si me na najlepsi Badnji dan u mom zivotu! Od srca cestitam!

    ОдговориИзбриши
  5. :') Svaka cast mama! Kad suze same idu...

    ОдговориИзбриши

Budite slobodni da u komentaru napišete svoje mišljenje ili iskustvo ☺